Amintiri din Epoca de Aur

În curtea Muzeului de Istorie şi Artă este un anticariat. E singurul de unde-mi cumpăr cărţi rapid. De fiecare dată când intru, fără excepţie, în maxim câteva secunde dau peste ceva fain, la ”standul” 2 lei cartea. Trebuie numai să-mi arunc ochii peste grămada de cărţi o singură dată şi iată cartea pe care o căutam, fără să ştiu că o caut. Asemănător s-a întâmplat şi ieri. Vânzătorul îşi punea cărţile în cutii. Se apropia ora închiderii. În mai puţin de un minut am dat peste un roman care mi-a provocat fiori în timp ce-am citit câteva fraze la întâmplare. 2 lei şi gata, al meu a fost (şi este).

Undeva între pagini am dat peste o altă pagină ruptă dintr-o altă carte şi pusă acolo. Pe ea, Imnul de Stat al Republicii Socialiste România şi pe verso, E scris pe Tricolor Unire. Mi-am amintit de vremurile când eram în Generală şi în fiecare dimineaţă, ne ridicam toţi în picioare şi Tovarăşa ne dădea tonul, apoi noi continuam să cântăm, Trei culori cunosc pe lume, Amintind de-un brav popor, Ce-i viteaz, cu vechi renume, În luptă triumfător… blablabla…samd.

Acasă era o ştire pe Realitatea care zicea că vineri este premiera primei părţi din Amintiri din Epoca de Aur, Tovarăşi, frumoasă e viaţa, film scris de Mungiu şi regizat de el, Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu şi Contantin Popescu. La cinema Studio mă opresc vineri.

Oricum, până atunci, sper să ajung diseară la Hell

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s