Răul

Update 1:

Răul este o acţiune conştientizată care provoacă o stare de disconfort unei vietăţi sau distruge ceva ataşat de o fiinţă cu conştiinţă de sine.

Răul nu există în afara conştiinţei. Un animal nu realizează că i s-a făcut rău şi nici că face ceva ce poate fi catalogat de un om ca fiind rău.

Răul a apărut o dată cu conştientizarea sa şi a primit un nume. Primul om care a conştientizat durerea de exemplu…

Răul este un concept uman. El nu există în afara sferei noastre de percepţie. Dacă nu ar exista conştiinţă de sine nici răul nu ar exista, în sensul că pe el nu ar avea cine sau ce să-l conştientizeze, să-l conceptualizeze.

Răul este o stare conştientizată cauzată de o boală, de o durere …

Răul este opusul binelui. Dar binele şi răul nu au de-a face cu lumea fără minte decât în măsura în care ele sunt privite de un observator uman.

Răul este un concept care ar putea dispărea o dată cu oamenii. Cât timp vor exista oameni va exista şi rău.

Răul şi binele nu sunt ca uleiul şi apa. Răul şi binele sunt ca două soluţii care se dizolvă una pe cealaltă şi există una prin cealaltă.

Răul este făcut numai de oameni şi numai împotriva oamenilor.

Răul nu există în sine, nu are o existenţă independentă de observator. Spunem că s-a făcut rău numai dacă suntem informaţi că s-a făcut rău. Dacă undeva în lume se face rău şi noi nu ştim, atunci, pentru noi, răul acela nu există deloc.

Omul face rău pentru că ştie că are posibiliatea de a o face, la fel cum face o grămadă de alte chestii care poartă denumiri. Omul întâi denumeşte apoi face. Întâi gândeşte. Iar dacă nu o face astfel, poartă în el conceptul în momentul acţiunii sau inacţiunii.

Răul este un cuvânt dat unei stări.

Răul este un cuvânt pus în spatele lui oricine şi orice.

Răul este doar un cuvânt în spatele căruia se ascunde multă durere.

Un gând despre &8222;Răul&8221;

Lasă un comentariu