O poză

Reclame

11 gânduri despre &8222;O poză&8221;

 1. Nu ca nu ar fi de ajuns pentru toti. Sistemul insa i-a convins: pentru a avea mancare si cele de baza – e nevoie sa construiasca masini, nave de croaziera, orase goale. Si sa le schimbe in fiecare an ! Altfel nu se poate. Chinezii au construit un oras – si e gol. Oamenii nu au destule numere pe un hard disk (90% din bani sunt electronici) – asa ca lasa orasul gol. Au muncit, si au distrus mediul degeaba la construirea lui. Enjoy. Mai spun unii „da tu nu vrei sa faci nimic pentru tara asta ?” ….Ce sa raspunzi.

  • Tot ce poti „face” in sistemul asta : te imprumuti la banca, cumperi cat poti, apoi muncesti ca un adevarat patriot. Singurul lucru care „ajuta” cea ce se numeste acum „tara”.

   • Împrumuturile la bănci duc la sclavie. Oamenii se împrumută şi devin proprietatea băncii. Într-adevăr, s-a ajuns în aşa hal încât nu mai poţi să faci mai nimic fără să te împrumuţi. E nevoie de scavi, e nevoie de obedienţă. Dependenţa de bani e mare. Devine pe zi ce trece tot mai mare. Lumea nici nu mai conştientizează schimbările, pentru că sunt foarte rapide. Schimbându-se totul foarte repede dispare siguranţa şi, în acelaşi timp, survine o impresie că aşa a fost dintotdeauna sau că aşa trebuie să fie, că e normal să meargă lucrurile aşa, doar ăsta e capitalismul sau ăsta e sistemul.
    Schimbarea e normala, dar numai dacă dă posibilitatea omului sau oricărei fiinţe, mai general, mediului viu să se adapteze. Astăzi, schimbările sunt aşa de rapide încât adaptarea totală devine imposibilă.
    Uităm de unde am pornit şi nu ştim încotro ne îndreptăm. Pe asta se bazează filozofia sistemului.
    Trebuie să avem memorie de scurtă durată ca să nu ne amintim toate nemulţumirile trecute şi să le uităm peste o zi pe cele prezente.
    Banii sunt o iluzie şi devin rapid o iluzie şi mai mare prin electronizarea lor. Devin nişte numere imprimate pe hard diskuri. Nişte fantome. Până şi fantomele sunt mai reale.
    Lumea e manipulată să facă ce trebuie nu ce simte. S-a muncit mult la asta, inventatorii sistemului au luptat să fie aşa. La fel fac şi moştenitorii lor. Nu vor lăsa cu una cu două din mâini creaţia strămoşilor lor. Le e prea bine. Totul funcţionează ca un ceas.
    Nu am soluţii. Şi chiar dacă ar fi soluţii tot n-ar putea să fie aplicate cu succes.
    Trebuie întâi să descoperim tot ce ni se ascunde ca să se poată pune apoi problema unei lupte cu cei care ascund, distrug şi manipulează.

  • Depinde ce înţelegi prin lume… Dar şi prin provocare 🙂 Dacă te referi la lume în sensul de Planetă, atunci cred că e ok să existe provocări naturale, nu artificiale, create de om. Cunoaşterea absolută nu va exista niciodată. Iar dacă prin absurd va exista, ea nu ar mai fi naturală, ar fi doar o iluzie, pentru că a ştii totul este o iluzie. Cu cât se aprofundează mai mult un fenomen, cu atât mai multe ramificaţii se ivesc, fiecare ramificaţie are ramificaţii la rândul ei. Curiozitatea este firească şi benefică. Omul nu ar trebui să spere la omniscienţă. Nu pentru că ar însemna o erezie, din pct. de vedere religios, ci doar pentru că ar trebui să ştie că anumite aspecte ale vieţii sunt menite să rămână ascunse, misterioase şi o călătorie în adâncurile lor le-ar face sa dispară fără a fi descoperite.

   Când cred că lumea nu va mai fi o provocare pentru om? E simplu de răspuns dacă şi tu te referi la sensul descris de mine mai sus: Niciodată 🙂

  • Nu stiu, nu vad lumea ca o „provocare”. Provocare la ce ? Sa zicem ca : inventam tot, colonizam tot universul, stim tot, suntem nemuritori, putem face orice. Apoi ce mai facem ? In rest ne purtam tot ca acum ? Nu cred. Iar o dau in „religie”, vad singura „cunoastere” ca fiind autocunoasterea.

 2. mersi pentru raspuns – ai dreptate. cred ca este provocatoare o situatie care crezi ca te va schimba, cat despre lume – as vrea sa las termenul cat mai nedeterminat, ma refer chiar si la lumea sociala, economica, mai ales ca mi se pare ca apar din ce in ce mai multe doctrine legate de o viata sigura – ec si medical

 3. Atata timp cat va fi o lupta, sistemul va castiga.. pentru ca este prea puternic…
  Cand vom inceta sa mai luptam si vom incepe sa traim, dupa regulile noastre, nu ale sistemului..vom fi eliberati..
  Insa inainte de asta, bine ar fi sa constientizam ideile din capetele noastre cu care ne facem singuri captivi. Idei care desigur, in mare parte au fost plantate acolo chiar de sistem..
  Constrangerile de natura materiala sunt adevarate.. Nu ai bani n-ai ce manca..insa adevaratele lanturi cu care esti tinut prizonier sunt iluziile care iti sunt „vandute” zi de zi.. Atata timp cat nu vedem realitatea n-avem nicio sansa.. vom depinde mereu de banii lor. Pentru a face orice trebuie sa ne trezim din hipnoza.
  Se spune ca daca legi un elefant de cand e mic de un copac, el va incerca pentru o vreme sa se elibereze.. apoi va renunta. Cand va creste, desi ar avea suficienta forta pentru a o face, nu va mai incerca niciodata..
  Daca doar am realiza falsele limitari ce ne sunt impuse.. nimic nu ne-ar putea tine captivi..

  • Puterea sistemului stă în cei care îl slujesc. El are putere pentru că noi îi dăm putere. Lupta e inutilă, din moment ce conştiinţa de sine este înllocuită treptat-treptat de conştiinţa de turmă. Aşa e, ne facem singuri captivi şi uităm că suntem captivi. E mai simplu să uiţi decât să înţelegi.
   Am observat deseori la unii oameni ca uitarea este pentru ei o virtute: Ce rost are să ţii minte când, dacă uiţi, poţi să retrăieşti încontinuu trecutul, cu impresia unei noutăţi.
   Da, aşa suntem şi noi, ca elefantul legat de copac. Însă aş mai adăuga un aspect: dacă dezlegi elefantul şi-l duci în arealul său, se va adapta rapid; dacă „dezlegi” omul de mentalitatea sistemului, el nu va mai ştii încotro s-o apuce. La fel ca sclavul din Manderlay, filmul lui Lars von Trier, văzându-se liber, îşi întreabă cu reproş eliberatorul, Şi eu acuma ce voi face cu libertatea mea? El nu ştia să fie altceva decât sclav, pentru ca fusese sclav toată viaţa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s