Stânga şi Dreapta

Reclame

5 gânduri despre &8222;Stânga şi Dreapta&8221;

 1. Interesant.
  Adevărul însă nu e nici în viitor nici în trecut dar în prezent.
  Nici la stânga nici la dreapta, ci la mijloc, sau mai bine zis în profunzime.
  Nicio autoritate nu poate urma calea de mijloc, pentru că asta presupune că nu există autorităţi. Conceptul în sine este fals.

  • În concluzie, politica de orice fel e nasoală 🙂
   Adevărul este în noi. Să vedem cum ne vindecăm de orbirea care ne împiedică să-l observăm.

 2. Ce nu spune poza : aia de jos nu au acces direct la ce produc. Altfel ar folosi cat le trebuie, fara stres, si aia de sus ar sta sa se uite cum cine munceste are si cine se crede „clasa superioara” sta si se uita. Intr-o lume libera. De ce nu au acces la ce produc ? Pentru ca sunt sclavi. Nu exista alta explicatie.

  • Unii o sa explice „delicat” cu : „diviziunea muncii”, „complexitatea societatii”… Foarte frumos. Sa vad ce se intampla cu explicatiile astea daca oamenii ar avea acces liber si direct la lucrurile de baza. Si sunt destul de destepti sa nu permita nimanui sa-i convinga ca nu au nevoie de asa ceva. Daca se apuca si recreeaza tot ce avem acum, atunci ii numesc oameni liberi care fac ce vor si nu mai am nimic de zis.

   • Am ajuns la concluzia asta: Oamenii culturii noastre au nevoie să fie conduşi. Cultura pe care o experimentăm este o cultură a supunerii. Bineînţeles, nu generalizez. 🙂 Spun doar, Majoritatea face aşa. Libertatea în sistemul de faţă este inexistentă. Nu poţi să speri la libertate când alegi pe altcineva să te reprezinte. Mă refer la vot. Oamenii nu pot avea acces la lucrurile de bază pentru că nu vor să aibă acces la ele. Le place să li se dea. Omul culturii noastre, poate orice om, dar nu bag mâna-n foc, e masochist. Are nevoie să fie călcat în picioare de o autoritate, ca să poată să-şi justifice condiţia în care se află. Omul se ataşează de un mod de viaţă căruia-i găseşte părţi bune şi rele, dar de care nu se poate detaşa tocmai din cauza acelor părţi bune iluzorii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s