Citate

„După o perioadă de decădere urmează momentul adevărului. Lumea puternică revine, după ce fusese izgonită. Există mişcare, dar ea nu este determinată de forţă… Mişcarea este naturală, apare spontan. Din acest motiv, transformarea vechiului devine uşoară. Vechiul este îndepărtat, iar noul intră în scenă. Ambele măsuri sunt în acord cu timpul, aşa că nu rezultă nimic rău.”

I Ching

„Dacă ai construit castele în aer, munca ta nu trebuie să se piardă; locul ei este acolo unde trebuie să fie. Acum, trebuie să pui fundaţie sub ele.”

Henry D. Thoreau – Walden

„Credinţa eronată că doar ceea ce poate fi înţeles pe cale raţională ori, mai mult, doar ceea ce poate fi dovedit în mod ştiinţific ar face parte din tezaurul stabil de cunoştinţe al omenirii duce la consecinţe nefaste. „Iluminat ştiinţific”, tineretul ajunge să nesocotească nepreţuita comoară conţinută în tradiţiile oricărei culturi vechi, precum şi în învăţăturile marilor religii ale lumii. Cel care crede că toate acestea sunt lipsite de orice valoare cade totodată într-o altă greşeală nu mai puţin periculoasă, trăind cu impresia că ştiinţa ar putea isca pur şi simplu din neant în mod raţional o întreagă cultură, cu tot ceea ce ţine de ea. Aceată impresie reprezintă un lucru nu cu mult mai prostesc decât părerea că ştiinţa noastră ar fi de ajuns pentru a „îmbunătăţi” omul în mod arbitrar prin intervenţii asupra genomului uman. O cultură conţine la fel de multă ştiinţă „crescută”, dobândită în urma procesului de selecţie ca şi o specie de animal care, după cum se ştie, nu poate fi deocamdată „făcută”.”

Konrad Lorenz – Cele opt păcate capitale ale omenirii civilizate

Reclame

2 gânduri despre &8222;Citate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s