Un alt dans

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

«  Nu stiam nici macar de unde sa apuc lucrurile. Ajuns la templul Meiji, m-am asezat pe iarba si am privit cerul. Am incercat sa incep cu prostitutia. Serviciu international de curierat. Dai comanda in Tokyo si te culci cu o femeie in Honolulu. Foarte sistematic, iscusit, sofisticat. Nimic murdar. Profesionalism. Dincolo de un anumit punct, nici cele mai indecente lucruri nu mai sunt  judecate in termeni de bine si de rau, pentru ca acolo iau nastere iluzii independente, particulare, care, o data aparute, functioneaza ca un produs obisnuit. Capitalismul scoate din orice un produs comercial.  « Iluzia « este termenul cheie. Chiar si prostitutia, traficul cu carne vie, discriminarea sociala, atacul la persoana sau perversiunea, daca sunt oferite intr-un ambalaj frumos si cu un nume atragator, se  transforma in niste produse splendide. Probabil ca in curand o sa gasim cataloage cu dame de companie la centrul comercial Seibu. You can rely on us. »

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

« Ar fi interesant sa vezi un actor serios ca mine scotand la iveala partea comica din el. Incerci sa duci o viata dreapta intr-o lume stramba.Comicul consta chiar in acest stil de viata. »

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

« Da. Si el se temea mereu ca o sa dispara ceva. Nu inteleg ingrijorarea asta. Orice lucru dispare, mai devreme sau mai tarziu. Noi traim intr-o continua miscare. Toate lucrurile din jurul nostru se transforma o data cu noi si, cu timpul, dispar. E inevitabil. Orice lucru dispare atunci cand ii vine vremea sa dispara, dar nu inainte. De exemplu, tu o sa cresti. Peste doi ani n-o sa-ti mai vina rochia asta frumoasa .Talking Heads o sa ti se para prafuiti. N-o sa mai ai chef sa iesi cu mine la plimbare. E inevitabil. Trebuie sa te lasi in voia curentului. N-are sens sa te preocupe toate astea cand inca nu e timpul.

-Dar tu o sa-mi placi intotdeauna. Asta n-are legatura cu timpul.

-Ma bucur ca mi-o spui si sper sa fie asa, am zis eu. Dar, sincer sa fiu, tu inca nu stii prea multe despre timp. E mai bine sa nu decizi anumite lucruri de pe acum. Timpul e ca putregaiul. Poate sa atinga si sa schimbe lucruri la care nu te-ai fi asteptat vreodata. Nimeni n-are de unde sa stie ce-o sa se intample. »

(H. Murakami – Dans dans dans)

De la Ina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s